top of page
Boxer 2.jpg

YÜKSEKLİK: 21,5 - 23,5 inç (dişi), 23 - 25 inç (erkek)

AĞIRLIK: 50 ila 65 pound (dişi), 65 ila 80 pound (erkek)

Vücut Tüyü: Kısa, pürüzsüz

KAPLAMA RENGİ:  Tipik olarak açık kahverengi ve benekli, siyah bir maskeye ve/veya beyaz lekelere sahip olabilir

ÖMRÜ: 10 ila 12 yıl

MİZAÇ: Aktif, sevecen, eğlenceli, enerjik

HİPOALERJENİK: Hayır

MENŞEİ: Almanya

Sevgi Düzeyi              Yüksek

Samimiyet                  Yüksek

Çocuk Dostu              Yüksek

Hayvan dostu             Orta

Egzersiz İhtiyaçları    Yüksek

Oyunculuk                 Yüksek

Enerji seviyesi           Yüksek

Eğitilebilirlik               Yüksek

İstihbarat                    Orta

Havlama Eğilimi         Orta

Dökülme Miktarı        Orta

Hakkında

Boxer, çalışma grubunun bir üyesi olan ve Almanya kökenli, kısa, pürüzsüz kürkü ve atletik, çevik yapısı olan orta ila büyük bir köpek ırkıdır. Boksörler genellikle enerjik ve sadık, tatlı ve oyuncu mizaçlıdır. Özellikle küçük yaşlardan itibaren sosyalleştiklerinde çocuklarla genellikle iyi anlaşırlar ve ailelerini koruma içgüdüsüne sahiptirler.

Tarihi   

Boksörün ataları binlerce yıl öncesine kadar izlenebilir. Ancak cins, 19. yüzyılın sonlarına doğru Almanya'da şekillenmeye başladı. Yetiştiriciler , özellikle büyük av hayvanları için kullanılan Bullenbeisser adlı bir cinsi içeren daha büyük mastiff tipi köpekleri küçülttüler . Boksörler neredeyse tüm bulldog tipi ırklarla ilgili olduğundan, buldozerler de türün genetik yapısında rol oynadılar.

Daha ince, daha küçük boksör, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılda Avrupa'ya ve ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne yayıldı. Ne yazık ki insanlık dışı köpek dövüşlerine ve diğer kan sporlarına karıştılar. Sadık köpekler ayrıca çiftliklerde, bekçi köpekleri, hizmet köpekleri ve polis ve orduda kullanıldı. Aslında boksörler, Almanya'da polis köpeği olarak çalışan ilk köpek ırklarından biriydi. 

Sağlık

   Boxer'ın ne aşırı sıcağa ne de soğuğa karşı yüksek bir toleransı yoktur ve ailenin sevilen bir üyesi olarak daima evin içinde tutulmalıdır. Sorumlu yetiştiriciler stoklarını kalça displazisi gibi sağlık durumları, aort darlığı ve kardiyomiyopati gibi kalp rahatsızlıkları, tiroid eksikliği, dejeneratif miyelopati ve bazı kanserler açısından tarar. 

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  1. Kalça Değerlendirmesi

  2. AS/SAS Kardiyo

  3. Aritmojenik Sağ Ventriküler Kardiyomiyopati (ARVC) Testi

  4. Boxer Kardiyomiyopati için Yıllık Holter Monitör Testi

  5. Tiroid Değerlendirmesi

  6. Aort Kapak Hastalığı

  7. Dejeneratif Miyelopati DNA Testi

  8. Dirsek Değerlendirmesi

 

Bakımı

Boxerların tüyleri çok kısa olduğu için nispeten basit bakım ihtiyaçları vardır   . Kürklerinden herhangi bir gevşek kürk ve pisliği çıkarmak için onları haftada bir köri fırçasıyla fırçalayın. İlkbahar ve sonbaharda hava değiştiğinde, daha yoğun tüy dökümü hariç ve gevşek kürkteki artışı telafi etmek için daha sık fırçalayın.

Ceket ayrıca oldukça temiz kalır ve genel olarak yalnızca birkaç ayda bir banyo gerektirir. Ancak birçok boksörün salyalarının aktığını unutmayın, bu nedenle kürklerinin ağızlarının çevresinde nemli bir bezle biraz temizlenmesi gerekebilir.

Köpeğin doğal olarak tırnaklarını ne kadar yıprattığına bağlı olarak, kabaca her ay tırnak kesimi gerekli olacaktır. Ayrıca, köpeğin dişlerini her gün fırçalamak idealdir.

Eğitim

Ev içi ve bahçe içinde uyumlu bir köpek ırkıdır her iki ortamda yaşayabilir köpeğiniz Boxer   köpek ırkını yavrusunu

sahipleneceğiniz zaman köpek en az  üç ay olmalıdır üç aydan küçük köpekler anne sütüne ihtiyaç duydukları için anneden ayırmak bağışıklık sisteminin düşük olması anlamına gelir buda köpeğin  ölümü demektir.

köpeğinizi aldığınızda ilk yapaçagınız iş veteriner hekim ile tanışmak olmalı aşılarını eksiksiz takip etmelisiniz

köpeğinizi asla kendinizew bağımlı hale getirmeyin  kötuk çekyat ve yatağınızda yatırdığınızda  elinizle yemek yemeye alıştırdığınızda köpek size bağımlı hale gelir bu bağımlılık hali köpeğin sonraki dönemlerde evde yalnız kaldığında korkmasına havlayıp etrafı rahatsız etmesine neden olacaktır.  köpeğinizi her gün iki saat yalnız kalacağı bir oda bir balkon ayarlayın 

köpeğiniz her gün bir saat güneşte yatmasına izin verin günlük en az bir saat gezdirin  insanlarla tanıştırın sosyalleştirin

Boxer  köpek ırkı  BAKIMI VE BESLENMESİ

Köpeğiniz altı aylık olana kadar sabah akşam olmak üzere iki defa besleyin altı aylıktan sonra günde bir defa besleyin su önünde sürekli durabilir besleme yapacağınız mama proplan köpek maması yada hills köpek maması olmalı alacağınız en uygun kaliteli mama bunlardır köpeğinize asla tavuk kemiği tavuk eti yada ev yemekleri vermeyin sağlığını bozabilirsiniz

köpeğinizi mutlaka en az günde bir defa tarayın haftada bir yıkayın köpeklerin yıkanma zamanı yoktur ne zaman kokmaya başladı yıkayabilirsiniz köpek şampuanlarınada çok takılmayın kendi kullandığınız şampuan  ile köpeğinizi yıkayabilirsiniz  asla bulaşık deterjanı ile yıkamayın uzun dişli  plastik yumuşak halı yıkama fırçası bu iş için en uygun olanıdır.

Boxer  köpek ırkı  EV İÇİ EĞİTİMİ  KÖPEK TUVALET EĞİTİMİ

 Köpeğin tuvalet eğitimi köpek eve geldiği gün başlar. Profesyonel yardım almadan yapmaya çalışacağınız eğitimler köpek üzerinde telafisi mümkün olmayan davranış bozukluklarına neden olacaktır. Örneğin;

  Köpeğiniz yanlış yere tuvaletini yaptı. Köpek sahibi köpeğin ensesinden tutup burnunu köpeğin kakasına sürttü. Köpeğe şu yanlış mesajı verdiniz. "Ben senin kakanı görmek istemiyorum." Köpeğiniz tuvaletini size göstermemek  için tuvaletini yiyerek yok edecektir. Bu bir davranış bozukluğu sebebi yanlış eğitim verdiniz, demektir.

  Evinize davet edeceğiniz KÖPEK EĞİTMENİ  mutlaka ev içi sorunlarından anlayan bir köpek eğitmeni olmalıdır. Tuvalet eğitimi köpeğin kendi yaşadığı evde verilirse başarı yüzde yüz kesin çözümdür. Tuvalet eğitiminin yanında alacağınız eğitim şu şekilde olmalıdır;

  • Köpek kapı ziline koşup havlamaz.

  • Kapıdan içeriye girenlerin üzerine  atlayıp rahatsız etmez.

  • Isırma huyu varsa vaz geçer.

  • Mutfak kısmına girmez.

  • Çekyat koltuk gibi insanların yaşam alanlarını işgal edemez.

  • Sahipleri yerde yemek yiyor olsa bile yemek saatinde sahiplerini rahatsız etmez.

  • Her hangi bir hata olduğunda sahipleri komut verir. Tek komutta köpek kendine ait yere yatağına gider, oturup yatıp bekler.

Bunların tuvalet eğitimi ile bağlantısı vardır. Köpeğiniz ilk iki saatte bunları öğrenir daha kontrol edilebilir  bir köpek haline gelir. Eğitimli köpek bakmak daha keyifli huzurlu bir ev demektir.

Tuvalet eğitiminde köpek ile birlikte evde yaşayan herkes mutlaka eğitime katılmalı aksi halde eğitime katılmayan şahıs eğitimi bozabilir,   evinize  gelen KÖPEK EĞİTMENİ  size iki saatlik bir eğitim verir. Bu eğitimde sahiplerine ev ödevi verir, köpek sahibi bu eğitimi bir hafta tekrar eder. Eğitmen bir haftanın sonunda sonucu takip etmek için tekrar evinize gelir. Eğitimi takip eder, toplamda on gün sonunda tüm ev içi sorunları biter. Bu eğitim  sizi evde lider konumuna getirir. Köpekler liderlerinin yaşam alanını kirletmezler.

  Boxer  köpek ırkı TASMALI TASMASIZ EĞİTİ

Köpek altı aylık iken tasmalı tasmasız eğitim başlar tasmalı tasmasız eğitimde köpeğiniz  daha kortol edilebilir olacaktır

BEKLE  OTUR BEKLE  - YAT BEKLE - YANAŞ - YANIZDA DÜZĞÜN BİR ŞEKİLDE YÜRÜME EĞİTİMİ -  SAĞ GEÇ  - SOLA GEÇ - ÖNÜME GEL - SAĞ DÖN - SOLA DÖN - KEDİ KÖPEK GÖRDÜ KOVALAMASIN - YERDEN YEMEK YEMESİN -  SERBEST BIRAKTIĞINIZDA TEK KOMUTTA YANINIZA GELSİN  YÜRÜME SIRASINDA SİZİ GEÇMEDEN YANINIZDA YÜRÜSÜN 

 

 

 

Egzersiz

Boksörler çok oyuncu, yüksek enerjili köpeklerdir. Tasmalı veya güvenli bir şekilde çitle çevrili bir alanda her gün bol miktarda egzersize ihtiyaçları var. Boxer'ın asla başıboş dolaşmasına izin verilmemelidir. Cinsin bir vahşi av avcısı olarak mirası, genç köpekler olarak zıplamak ve zıplamak için çok zaman harcadıkları anlamına gelir, onlara 'yerde' kalmayı öğretmek için sürekli olarak hatırlatıcılara ihtiyaç duyarlar. Boxer güçlü, aktif ve eğlenceli bir köpek olduğundan, çok zayıf bir yetişkin veya iyi niyetli ama zıplayan bir köpek yavrusu tarafından ezilebilecek küçük bir çocuk için en iyi seçim olmayabilir.

İYİ EĞİTİMLİ BİR DOST

SİZİNLE DAHA İYİ İLETİŞİM KURAR

SİZE BİR NEŞE KAYNAGIDIR

KAZA GEÇİRME RİSKİ AZALIR

DAHA SERBEST KALABİLİR

DAHA GÜVENİLİR MUTLUDUR.

Köpek Eğitim Uzmanı Mahmut ÇELİK
0536 785 07 43   

KÖPEK EĞİTİMİ - KÖPEK PANSİYONU - KÖPEK KUAFÖRÜ - KÖPEK YIKAMA - KÖPEK TUVALET EĞİTİMİ

EVİNİZDE KÖPEK EĞİTİMİ - EVCİL PET KARĞO EVCİL HAYVAN TAŞIMA PET KARGO HİZMETLERİ 

 0536 785 07 43                                                  İSTANBUL

BOXSER-EKLE.jpg
BOXSER-EKLE.jpg
bottom of page